Святвечір...На Україні він не обходиться без куті. Готують кутю наСвятий вечір напередодні Різдва (6 січня - Багата кутя), на святого Василя, або старий Новий рік (14 січня) і напередодні Водохреща (18 січня - Бідна кутя).
Свято це сімейне: родина має зібратися за святковим столом, щоб упродовж наступного року всі жили дружно. Впродовж дня перед Святою вечерею намагаються дотримувати посту - нічого не їдять, аж допоки не зійде на небі перша зірка...
В нашому регіоні на вечерю прийнято готувати дванадцять пісних страв. Починають вечерю з молитви, першою куштують кутю. Страви запивають узваром...
Учасники години корисних порад "Хай смачна кутя вам вдасться, хай в сім'ї панує щастя" дізналися багато цікавої інформації про секрети приготування страв на Святвечір. Також молодь прийняла участь у вікторині на тему "Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я".
Немає коментарів:
Дописати коментар