Дитячі вірші про український віночок УКРАЇНСЬКИЙ ВІНОЧОК У віночку нашім Різнобарвні квіти — Символ України І дарунок літа. Тож усім на нього Подивитись любо: Гілочку зелену Узяли у дуба, Квіточку любистку, Щоб усіх любили, У барвінку листя, Аби довго жили. Чорнобривців квіти, Щоб чорніли брови, Кетяги калини — Для краси й любові. У вінок вплітають Колосочки жита, Щоб могли багато І в достатку жити. А в червонім маку, Що цвіте у полі, Кров людей, пролита У боях за волю. Є ще різні квіти В нашім ріднім краї, Їх веселе літо У вінок вплітає. Л. Савчук
неділя, 19 липня 2015 р.
Проведена народознавча година на тему:На щастя, на долю,на чорнії брови: український віночок у звичаях і обрядах
Дитячі вірші про український віночок УКРАЇНСЬКИЙ ВІНОЧОК У віночку нашім Різнобарвні квіти — Символ України І дарунок літа. Тож усім на нього Подивитись любо: Гілочку зелену Узяли у дуба, Квіточку любистку, Щоб усіх любили, У барвінку листя, Аби довго жили. Чорнобривців квіти, Щоб чорніли брови, Кетяги калини — Для краси й любові. У вінок вплітають Колосочки жита, Щоб могли багато І в достатку жити. А в червонім маку, Що цвіте у полі, Кров людей, пролита У боях за волю. Є ще різні квіти В нашім ріднім краї, Їх веселе літо У вінок вплітає. Л. Савчук
середа, 17 червня 2015 р.
Проведена година екологічного виховання на тему:Природа -- наша мати. Треба її оберігати
вівторок, 12 травня 2015 р.
неділя, 10 травня 2015 р.
Молебень до матері Божої (маївка) за мир і спокій в Україні
До місця уподоби Божого і Твого прийшов(ла) відвідати Тебе, Мати милосердя. Дай мені, о Пречиста Діво, Царице неба і землі і Мати нашого краю, щоби оздоровлений на) побачив(ла) велич Твоєї благодати. Твоє заступництво одержують змучені, до Тебе прибігають хворі і дістають полегші. Всі, що Тебе в молитвах славлять і Твого покрова шукають, дізнали ласк Твоїх. За їх прикладом і я, недостойний на) і грішний на), прибігаю до Тебе, Преблагословенна, в надії Твого милосердя і не виказаної Твоєї благодати. Поможи мені і заступи мене, негідного(ну), перед престолом серця Твого Сина, відверни справедливий гнів за мої прогріхи, переміни в милосердя і в відпущення. Не дай мені погибати в гріхах моїх, але з джерела ласки Свого Непорочного Серця подай мені просячому(ій) поміч тепер, а особливо в годину смерті.
Амінь
Пресвятая Богородице спаси нас і Україну!
Амінь
Пресвятая Богородице спаси нас і Україну!

понеділок, 20 квітня 2015 р.
Оформлена виставка -- застереженя на тему: Чорнобиль -- Трагедія... Память
Назавжди день оцей залишиться печальним з гербами міста смерті,
що підняте на щит. Котились сльози святої мами Сховалось небо під образами...
А. АПАРОВ

що підняте на щит. Котились сльози святої мами Сховалось небо під образами...
А. АПАРОВ
вівторок, 7 квітня 2015 р.
Проведена година корисних порад на тему: Святкуємо Великдень, виставка великодніх рушничків Христос воскрес



Зазвичай на Великдень, на час повернення сім'ї з церкви від заутренній вже був накритий багатий стіл. Відтепер знімався заборону на скоромну їжу, і стіл уставляли всілякими стравами для розговіння - поросям, бужениною, холодцем, шинкою, різноманітними сирами, молочними продуктами. За традицією пасхальний стіл повинен ломитися від явства. Але починається пасхальне застілля з скибочки паски. Ми зібрали для вас невелику колекцію рецептів, які зроблять весняне свято ще смачніше.
Щоб спекти паску, необхідно запам'ятати наступне: спочатку готується опара (закваска), потім рідке тісто або дріжджова суміш, після цього готується заливка (суміш яєць і молока), далі робиться попереднє першого тісто, потім основне друге тісто, а коли приготовлено завершальне третій тісто, можна вже випікати паску. Тісто для пасок замішується поступово і послідовно. Тісто для паски дуже примхливе; всі його компоненти готуються в дуже теплому місці, де підтримується постійна температура близько 25 градусів, і немає протягів. Тісто не можна ставити там, де тепло йде знизу: воно не буде рости, розповзеться і при випічці вийде не паску, а товстий млинець. Духовку обов'язково прогрійте перед тим, як туди посадити паску.
Паска
Чотири склянки борошна, одну склянку цукрового піску, 1,5 склянки молока , 6 яєць (жовтків), 100 г вершкового масла, чверть склянки родзинок, 24 г дріжджів, ванілін. Розчинити дріжджі з молоком. Додати половину борошна, поставити тісто. Коли опара збільшиться в два рази, додати жовтки, протерті з цукром, ванілін і решту борошно, під кінець влити розігріте масло. Коли тісто підніметься, розім'яти його, змішати з родзинками, викласти у форму, змащену маслом і поставити в духовку на 35-40 хвилин.
Великоднє Веселощі
1кг борошна, 300 г вершкового масла, 1/2 ст. молока, 1/2 ч. л. солі, 100 г дріжджів, 5 яєць, 1 ст. цукру, ванілін, 5 ст. л. какао, 2 ст. л. рослинного масла для змащування форми.
Спосіб приготування. Просійте борошно і зробіть у ній невелике заглиблення, покладіть туди дріжджі розведені молоком розтоплене масло, збиті жовтки і половину порції цукру.
Добре перемішайте, поставте опару підходити на 5-6 годин. Коли опара буде готова, додайте в неї борошно, цукор, збиті білки, какао, ванілін. Вимісіть тісто, розкладіть його в змащені маслом форми, дайте трохи підійти і випікайте 50 хвилин. Готова паска остудіть, і прикрасьте цукровою пудрою.
Великдень ніжна
Покласти під прес 1,2 кг сиру, протерти. Додавати поступово, постійно розмішуючи, 60 г сметани, 250 г вершків, півтори склянки цукрового піску, ванілін, 2 яйця. Покласти суміш у форму і поставити в холод.
Великодній Хрест
Потрібно: 1 кг борошна, 100 г дріжджів, 2 ст. молока, 100 г мигдалю, 1 лимон, 200 г родзинок, 20 г рому, 200 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 2 ст. л. рослинного масла для змащування форми; для глазурі: 4 ст. л. молока, 1/2 ст. цукру.
Спосіб приготування. Борошно просійте і зробіть у ній поглиблення, розкришіть туди дріжджі, підмісіть трохи цукру, молока і зробіть опару. Накрийте опару серветкою і поставте в тепле місце підходити. Мигдаль, натертий на тертці лимон, родзинки змішайте з ромом і дайте постояти 15 хвилин. Коли опара підійде, покладіть в неї решту цукру, борошно, розтоплене масло, сіль і замісити тісто. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від рук, а потім дайте ще трохи підійти.
Тепер додайте в тісто родзинки з ромом і заповніть форми на 1/3 частина, дайте підійти, змажте яйцем і випікайте 50-60 хвилин.
Поки паски печуть, приготуйте глазур. У кипляче молоко потихеньку всипте цукор і кип'ятіть 7-10 хвилин. Коли паски будуть готові, остудіть їх і покрийте глазур'ю. На глазурі, поки вона не застигла, викладіть мигдальними горіхами Андріївський хрест.
неділя, 5 квітня 2015 р.
Проведена година народознавства на тему: Тисячоліття на писанці. Як святкують Великдень у світі?
Підписатися на:
Дописи (Atom)